Dingen die je kunnen helpen om van een alcoholverslaving af te komen

Een veelvoorkomend misverstand dat veel mensen hebben met betrekking tot het herstel van alcoholverslaving is dat je naar een afkickkliniek gaat, dat je beter wordt en dat je dan verder gaat met je leven. In de meeste gevallen moet je echter, om je nuchterheid te bewaren, er elke dag aan werken, ook nadat je een alcoholverslavingsbehandeling hebt ondergaan. De eenvoudigste manier om dit te doen is het opzetten van een nazorgpreventieplan. Het is ook van vitaal belang voor je herstel om elke dag de stappen te nemen of dingen te doen die je helpen om op het pad van het herstel te blijven en om te zorgen voor langdurige bezuinigingen. Hier zijn dingen die je kunt doen om je herstel te bevorderen.

Vind steun

Steun van familie en vrienden kan je enorm helpen om op het pad van herstel te blijven. Vind die mensen die in staat zijn om hun advies en wijsheid met je te delen. Schrijf ze bijvoorbeeld brieven of stuur ze berichten om ze eraan te herinneren dat je op dit moment in moeilijkheden verkeert en dat je wacht op een succesvol herstel. Deze herinneringen zullen hen aanmoedigen om je te helpen sterk te blijven.

Hou jezelf bezig

Organiseer activiteiten op een manier die je uitgedaagd en nuchter houdt. Zelfs een wandeling door de buurt of een sociale bijeenkomst bij jou thuis is een goede manier om jezelf bezig te houden. Door ook dingen buitenshuis te doen, heb je veel lichaamsbeweging en heb je iets te doen als je je computer of mobieltje niet kunt gebruiken. Het is ook geweldig om te socialiseren.

Focus je op werk

Een leuke baan die je urenlang kunt doen kan de belangrijkste activiteit in je herstel worden. Veel mensen leren het belang van werk in hun nuchterheid. Na verloop van tijd leren ze dat ze voor hun tijd moeten zorgen door dagelijkse routines vast te stellen om ze nuchter te houden. Bijvoorbeeld, naar het werk gaan, naar bed gaan, terugkomen van het werk, lunchen, werken en dan weer naar bed gaan is wat mensen gemotiveerd houdt. Denk na over manieren waarop je elke dag kunt werken om je doelen te bereiken. Werk aan deze dagelijkse routines als een extra manier om te voorkomen dat je moedeloos wordt.

Hopelijk heb je met deze tips een aantal handvatten die je kunnen helpen voor altijd weg te blijven van alcohol.

Bron: https://www.connection-sggz.nl/