Enthousiast geraakt over waterpijpen? Overweeg er zelf een aan te schaffen

In Nederland zijn er talloze openbare plekken waar je jezelf tegoed kunt doen aan het roken van een waterpijp, ook wel shisha genoemd. Een waterpijp kun je in wezen zien als een kleine machine waarmee je (pijp)tabak kunt roken die gearomatiseerd is. Vooral in het Midden-Oosten is dit een ware traditie, maar ook onder veel Europeanen is het inmiddels een populaire bezigheid. Het roken van aan shisha kun je natuurlijk in een daarvoor bestemd etablissement – meestal een shisha lounge genoemd – doen, maar zelf een shisha kopen kan natuurlijk ook. Waar je een waterpijp het best kunt kopen? Daar gaan we hieronder dieper op in.

Shisha kopen

Bij welke aanbieder koop je bij voorkeur een shisha?

Het kopen van een shisha is uiteraard geen alledaagse bezigheid. Daarom kun je misschien wel wat tips gebruiken wat betreft de plek waar je het best je waterpijp zou kunnen aanschaffen. Welnu, probeer je shisha te kopen die aan de volgende eigenschappen voldoet:

  • Koop bij een winkel die je nog een aantal dagen of weken bedenktijd geeft. Je komt er immers pas achter of je tevreden bent over je waterpijp als je ‘m een paar keer gebruikt hebt.
  • Doe zaken met een aanbieder die uit een grote voorraad erg snel kan leveren, zodat je niet onnodig lang hoeft te wachten.
  • Ga in zee met een organisatie die bij online aankopen geen verzendkosten in rekening brengt, zeker niet bij bestellingen met een grote waarde.
  • Kies een winkel die een groot assortiment aan waterpijpen aanbiedt.
  • Vergelijk tenslotte ook zeker even de prijzen van verschillende aanbieders. Sommigen kunnen hun waterpijpen namelijk relatief goedkoop aanbieden. Dit doordat zij direct van de fabrikant afnemen en mogelijk geen dure fysieke winkel hoeven te huren.