Stoppen met roken? Ga voor elektrisch!

Stoppen met roken is voor veel mensen enorm lastig. Als je jarenlang verslaafd bent geweest, stap je daar niet makkelijk vanaf. Als het helemaal stoppen nog een te grote stap voor je is, kan je er ook voor kiezen om een tussenstap te nemen. Het roken van een elektrische sigaret bijvoorbeeld. Dit wordt namelijk vaak gebruikt als alternatief voor de traditionele sigaret. Lees er hier alles over! 

Wat is elektrisch roken?

Elektrisch roken betekent eigenlijk vapen. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een shishapen. De shishapen werkt door middel van doses vloeistof die verdampen die je daarna weer kan inhaleren. Het geeft je eigenlijk hetzelfde gevoel als het gevoel van het roken van een normale sigaret, maar dit is minder schadelijk. De meeste e-sigaretten zijn herbruikbaar met hervulbare patronen, maar je hebt ze ook in een wegwerp variant. 

Wat is het voordeel van elektrisch roken?

Er is gebleken dat het roken van bijvoorbeeld een shishapen minder gezondheidsrisico’s met zich meebrengen dan het roken van een normale sigaret. Dit komt omdat er weinig tot geen tabak in de pennen zit. Daarnaast kan het mensen ook heel erg helpen bij het stoppen met roken. Vaak missen rokers namelijk het gevoel van het vasthouden van een sigaret en het inhaleren. Een e-sigaret of shisha pen is hier een heel mooi alternatief voor, omdat het dat gevoel wel kan bieden. 

Zoals je ziet is het dus zeker een goede stap om bijvoorbeeld een shishapen aan te schaffen, zodat je de eerste stap naar het stoppen met roken alvast kan zetten. De overstap wordt zo een heel stuk minder groot en wij weten zeker dat het je zo wel kan lukken! Succes!